Care sunt simptomele după care ne dăm seama că avem nevoie de un consult?

Continut articol

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Unele simptome pot părea neclare în ceea ce privește nevoia de a purta ochelari sau nu. Durerile de cap apar din ce în ce mai frecvent în această perioadă în care stresul și sentimentul de frică sunt încordate la maxim.

Tocmai de aceea vă sfătuim să urmăriți periodic dacă aceste simptome persistă într-un interval de timp de cel puțin o săptămână și să acționați în cauză – să vă faceți curajul de a merge la un consult optometric sau oftalmologic:

  1. Vedere încețoșată – Există momente când lucrurile din jurul nostru nu se mai văd clar. Pot fi semne ale unei oboseli constante în care creierul asimilează mai greu informațiile din jurul nostru, dar pot fi și semne clare ale unei probleme de vedere, ca de exemplu miopia.
  2. Dificultatea de adaptare atunci când trecem de la întuneric la lumină și invers – Deși nevoia de adaptare de la un mediu la altul este în gena umană, uneori apar dificultăți care pot împiedica activitățile pe care le întreprindem în momentul respectiv. Când simțiți că ceva este schimbat la nivelul dumneavoastră de adaptare între aceste 2 medii, este recomandat să consultați un medic oftalmolog.
  3. Vedere dublă – Deși ne-am fi dorit să avem ochi cu putere de raze-x, vederea dublă nu aduce cu nimic pe lângă această super putere. Vederea dublă este unul dintre cele mai clare simptome în materie de probleme de vedere, indicând slăbiciuni la nivelul corneei sau la nivelul mușchilor oculari.
  4. Dureri de cap frecvente – Pentru că legătura dintre aparatul ocular și materia cenușie se creează printr-un drum direct și neîncetat, atunci când unul este slăbit, celălalt resimte această problemă și oferă indicații clare persoanei în cauză.
  5. Incapacitatea de a te concentra – Această incapacitate de concentrare este o derivată a vederii încețoșate. De multe ori, hipermetropii și astigmații hipermetropi întreprind această dificultate ori de câte ori citesc sau încearcă să-și ducă o sarcină realizată de aproape până la final.

Aceste simptome nu sunt așezate într-o ordine cronologică, diferind în funcție de problemele de vedere care s-au dezvoltat în timp.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]