Diferența dintre un optometrist și un medic oftalmolog

Continut articol

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Când intrăm într-o optică medicală prima întrebare pe care o oferim consultantului de vânzări este Aveți medic? Sau, cel puțin, noi ne-am lovit de foarte multe ori de această întrebare. Iar la un răspuns negativ, decidem să plecăm. Uităm cu ardoare un lucru: poate nu este medicul de gardă, dar cu siguranță găsim un optometrist gata să ne preia în consultație.

Este momentul să clarificăm lucrurile, diferența exactă și să vedem clar că ambele statuturi aduc aceeași importanță unei consultații.

Optometristul este un reprezentant important al unei optici medicale, fiind considerat o extensie a medicului oftalmolog. El este specialistul prescrierilor de dioptrii.

În timp ce medicul oftalmolog poate face și partea de optometrie, dar, în principal, el se ocupă de depistarea eventualelor probleme patologice.

Amândoi pot conduce consultații, pot oferi recomandări și modalități de prevenție a apariției eventualelor probleme oculare mai grave.

Astfel, ștergem cu buretele faptul că, deseori, ne îndoim de puterea din mâinile optometristului.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]