Importanța vaccinării anti-COVID. De ce am ales această măsură.

Continut articol

De-a lungul anului trecut și până la apariția vaccinului anti-COVID, s-au speculat întregi controverse despre ce, când și cum va fi. Deși nici la momentul actual nu se cunosc cu adevărat implicațiile vaccinării, mulți specialiști ai serviciului medical ni-l recomandă.

Ca în orice alt caz global, părerile sunt împărțite în funcție de credințele și mediul de viață al fiecăruia. Noi ne deschidem liber și transparent către publicul larg cu motivele pentru care am ales să ne vaccinăm.

De ce echipa Gama Optic a luat această măsură?

În primul rând, facem parte dintr-un serviciu medical (optică) care oferă servicii de consultanță și cabinet.

Vaccinarea creează mediul de siguranță în care ne ferim clienții de infectarea cu COVID-19.

Deși măsurile de prevenție, precum distanțarea socială, igiena mâinilor și purtarea măștii, dezinfectarea și aerisira cabinetelor de optică după fiecare client/pacient, ne protejează într-o oarecare măsură de infecția COVID-19, acestea nu sunt suficiente. E complet normal. De aceea, în interacțiunea constantă cu oamenii în spații închise, preferăm să imunizăm și să „sterilizăm” relația Gama Optic – Client prin vaccinare. Nimeni nu-și dorește să-și corecteze un viciu de refracție, precum miopia, ca mai apoi să fie atacat de virusul de care s-a ferit un an de zile. Astfel, #noialegemsiguranța.

Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunității naturale într-un procent mare din populație. Numai imunizarea populației indusă de vaccinare poate elimina virusurile, așa cum s-a demonstrat până acum prin eliminarea virusului variolei și a două dintre cele trei tipuri diferite de poliovirus.

În al doilea rând, motivul pentru care alegem vaccinarea echipei Gama Optic reprezintă un alt tip de umanitate și comuniune. Pe scurt, dorim să punem STOP vieții aduse de pandemie. Sau, cel puțin, să fim printre cei care se aliniază cu regulile societății și vaccinării ca să putem ieși din „strânsoare” împreună.

Considerăm că, odată cu numărul ascendent al persoanelor vaccinate, putem să ne reluăm viața înapoi.

Tu ce alegi?

#noialegemsiguranța.